פלפל אדום ממולא

פלפל אדום ממולא בכל טוב - מנה מצוינת, טבעונית ובריאה.ניתן לגוון ולשנות מצרכים העיקר לשמור על איזון - דגן, ירק, קטניה וחלבון.

להכנת המילוי נתחיל בהכנת אורז לבן, את האורז נבשל חצי בישול בלבד מאחר והוא ימשיך להתבשל בהמשך.

מצרכים:

מצרכים לפלפלים:

  • 6 פלפלים (ניתן לגוון בצבעים)
  • 3 כוסות אורז חצי מבושל
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • חופן צנוברים
  • 1/2 כוס גרגירי תירס
  • 1 עגבניה טרייה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • ניתן להוסיף עדשים ירוקות מבושלות עד ריכוך.

מצרכים לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 1/2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית סוכר
אופן ההכנה:

הכנת הפלפלים:

במחבת חמה עם מעט שמן, מטגנים בצל, פטריות וצנוברים טיגון קל.

בקערה מערבבים את אורז החצי מבושל, את תערובת הבצל, פטריות וצנוברים, גרגירי תירס, קוביות עגבניה, פטרוזיליה ותבלינים. 

מורידים מהפלפלים את ה"כובע" שומרים בצד. מנקים היטב את הגרגירים ושוטפים. 

ממלאים את הפלפלים במלית עד ל 3/4 גובה (לא לדחוס - האורז יתפח בהמשך)

הכנת הרוטב:

בסיר רחב וגדול עם מעט שמן מטגנים בצל עד להשקפה. מוסיפים שום כתוש, ועגבניות טריות חתוכות ומבשלים עד לריכוך העגבניות. כ 10 דקות. מוסיפים את הרסק ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. 

מניחים את הפלפלים בסיר בצורה מסודרת, ובעזרת כף, מוזגים מן הרוטב שבסיר אל תוך הפלפלים. (כ2-3 כפות רוטב לכל פלפל. ומכסים בעזרת "כובע" הפלפל ששמרנו בצד. 

מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות. אם יש צורך בהוספת נוזלים, יש להוסיף מעט מים רותחים לסיר.

מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה כ- 10 דקות בתום הבישול.

בתאבון..

אולי יעניין אותך גם