תבשיל ירקות ברוטב

תבשיל ירקות ברוטב עשיר בטעמים. מומלץ לשילוב עם אורז לבן או עם לחם טרי. מתכון טבעוני נהדר.

מצרכים:

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2-3 גזרים
  • 2-3 קישואים
  • 1/2 כרובית מפורקת לפרחים
  • כוס אפונה ירוקה 
  • עגבניה גדולה ובשלה
  • ניתן להוסיף כל ירק אהוב
  • 1 1/2 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
  • כף רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה / חריפה (ע"פ טעם)
  • פלפל שחור גרוס
  • כף סילאן
  • 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את רצועות הבצל עם השמן עד להזהבה. 

חותכים את כל הירקות לקוביות ומוסיפים לטיגון קל.
בקערית נפרדת, מערבבים את המי הרותחים עם הרסק, הסילאן והתבלינים ושופכים מעל הירקות בסיר.

מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית - נמוכה כ- 45 דקות.

בתאבון

אולי יעניין אותך גם