לחמניות מעולות מקמח מצה - פחמימה מצוינת לטבעוניים שומרי כשרות. קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.

מצרכים:

  • 2 1/2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 400 גרם קמח מצה
  • 2 כפות פשתן טחון מעורבב היטב עם כ- 6 כפות מים.

 

אופן ההכנה:

בקערה עם מים רותחים נערבב היטב את מצרכי הבצק (מלבד בלילת זרעי הפשתן) עד לקבלת בצק אחיד ונצנן מעט. לבצק המצונן (טמפרטורת החדר) נוסיף את תערובת זרעי הפשתן ונלוש היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

נחלק את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ונסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה מתכלה.

אולי יעניין אותך גם