מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות מנחם, עשיר בטעמים ובויטמינים.

מצרכים:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כוס עדשים ירוקות שטופות היטב
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:

בסיר עמוק, מטגנים קלות את הבצל. מקלפים וחותכים את הגזרים ותפוחי האדמה לקוביות קטנות. ומטגנים טיגון קל. מוסיפים את העדשים הירוקות ומכסים עם כ- 3 ליטר מים. מוסיפים את התבלינים ואת הסלרי ומביאים לרתיחה. 

המרק מוכן כאשר העדשים והירקות רכים. 

מומלץ לא לבשל יתר על המידה. בישול יתר גורם לאיבוד הויטמינים והמינרלים המצויים בירקות ובקטניות.

 

אולי יעניין אותך גם