גבינת פטה טבעונית המתבססת על שקדים טחונים הינה גבינה נפלאה בטעמה ומומלצת למגוון רחב של שימושים. אפילו תהליך ההכנה עשוי להיות מהנה.

מצרכים:

  • שקית וחצי שקדים טחונים (לקונים במשקל כ- 150 גרם)
  • 1/2 כוס מים 
  • 3 כפות שמן זית
  • שן שום כתושה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית מלח (אפשר קצת יותר למעדיפים גבינה מלוחה)

 

אופן ההכנה:

טוחנים ומערבבים היטב את כל המרכיבים ע לקבלת עיסה קרמית - משחתית. 

מעבירים את התערובת לחיתול טטרה, יוצרים כדור וקושרים מלמעלה.

את החיתול עם תערובת הגבינה מניחים במסננת או תולים במקרר על מנת להגיר את הנוזלים לחלוטין (מומלץ להניח לזה במקרר כ- 10 שעות).

כעבור כ- 10 שעות, מעבירים לכלי משומן ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות לכ-35 דקות עד שהגבינה משתזפת קלות ומתבקעת מלמעלה

 

 

אולי יעניין אותך גם