מרק אפונה חם ומהביל, גם בריא וגם טעים

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 תפוח אדמה לבן חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות גרגירי אפונה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שטוחה כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור על פי טעם
אופן ההכנה:

בסיר עמוק עם מעט שמן קנולה, מטגנים את הבצל עד שקיפות

מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים טיגון קצר

מוסיפים את הגזרים לטיגון קצר

מוסיפים את המים הרותחים (כ- 8 כוסות)

ואת שאר המצרכים

מבשלים כ- 20 דקות

לאחר הבישול טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון

מחממים מעט לפני ההגשה 

 

אולי יעניין אותך גם