פסטה מהווה מרכיב עיקרי בהרבה מטבחים. היא טעימה, משביעה וסופחת טעמים מצוין. כל כך פשוט להכין פסטה שכנראה היא תכנס בקלות לתפריט השבועי שלכם.

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמו
  • מלח (כ- 1/2 כפית)
אופן ההכנה:

מנפים את הקמח, ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים ביד עד לקבלת בצק רך ואלסטי. 

על הבצק להישאר גמיש ומעט דביק, אך לא דביק מידי. 

עוטפים את הבצק שהתקבל בניילון נצמד או בכלי אטום ומניחים בצד לכחצי שעה.

בינתיים מרתיחים מים עם מלח.

חותכים את הבצק ל- 4 חתיכות ומרדדים כל חתיכה לעלה דק דק

את העלה חותכים לרצועות קצרות או ארוכות, דקות או עבות ע"פ טעם אישי

את רצועות הפסטה מותחים מעט ומוסיפים לסיר המים רותחים לכ- 2-3 דקות עד שהיא צפה

מוציאים רצועה אחת וטועמים.

 

ככלל, מומלץ להניח לרוטב להמתין לפסטה ולא להפך. הפסטה עלולה להתייבש

במקרה ומכינים את הפסטה מראש, ניתן להזליף עליה מעט שמן זית ולכסות במגבת 

 

 

אולי יעניין אותך גם