עוגיות שוקולד פאדג'יות טבעוניות

עוגיות בטעם שוקולד עשירות וטעימות קלות להכנה וטבעוניות. 

מצרכים:

  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 1/2 כוסות קמח תופח +כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • רביכה סמיכה העשויה מחצי כוס חלב סויה וקמח (כל פעם להוסיף קצת עד לקבלת רביכה)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפיות רום /תמצית קפה
  • קורט מלח
  •  
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה מערבבים את הקקאו, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את רביכת החלב והקמח ומערבבים היטב.  

מוסיפים את שאר המצרכים (לא כולל אבקת סוכר), מכסים בעזרת ניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה. 

הבצק יהפוך מוצק ונוח לעבודה. 

מוציאים את הבצק מקירור, ויוצרים כדורים קטנים בגודל אגוז בערך. את הכדורים מכניסים לתוך קערית קטנה עם אבקת סוכר עד לכיסוי מלא של העוגיות באבקת סוכר.

בתבנית מרופת נייר אפייה אקולוגי או משומנת היטב, מסדרים את הכדורים כאשר דואגים לשמור על מרווח בין העוגיות וזאת מאחר והעוגיות תופחות ומתפשטות. ללא מרווח מספק הן ידבקו אח לשנייה ויהיו יפות פחות. 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות. העוגיות מתייצבות בצדדים אך נשארות רכות במרכז.

מוצאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעט אבקת סוכר

את העוגיות מוציאים מבנית האפייה רק לאחר צינון מלא. העוגיות מתפרקות ומתפוררות כשמוציאים אותן חמות מהתבנית. 

פתרון מהיר לעצלנים - ניתן להכין את התערובת ולשטח בתבנית, ולחתוך לרצועות.

אולי יעניין אותך גם