ממרח שוקולד ואגוזים טבעוני מעולה

ממרח שוקולד ואגוזי לוז טעים ומפנק המתפצפץ בפה ומפנק את החיך

מצרכים:

  • 2 כוסות אגוזי לוז
  • 1 1/4 כוסות אבקת סוכר
  • 6 כפות קקאו
  • 1 כפית שטוחה תמצית וניל איכותית
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • מעט מלח

 

אופן ההכנה:

ראשית, קולים את האגוזים. שמים את האגוזים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות לכ10 דקות (חשוב לא לקלות יתר על המידה)

ניתן להכניס א האגוזים לכלי סגור ולנער היטב והאגוזים יתקלפו מאליהם.

את אגוזי הלוז הקלופים נטחן במעבד מזון כ4-7 דקות (בהתאם לטעמכם האישי) אך חשוב לעת שככל שנטחן את האגוזים טוב יותר כך הממרח יהיה שומני וקרמי יותר. 

במעבד המזון, מוסיפים לאגוזים הטחונים את הקקאו, א. סוכר, מלח ותמצית וניל. מעבדים היטב עד שהעיסה אחידה. 

מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה עד לקבלת ממרח  יציב ומבריק וטעים במיוחד.

אולי יעניין אותך גם