להתעורר בבוקר יום שבת סגרירית עם ריח חמין מגרה בבית זוהי שבת מושלמת. חמין טבעוני מצוין, בריא ומנחם לימים חורפיים וקיציים כאחד. שילוב מנצח של קטניות, ירקות, דגנים ופחמימות בבישול איטי. אי אפשר לעמוד בפיתוי.

מצרכים:

  • * 1/4 כוס שמן קנולה / חמניות / זית
  • * 1/2 כוס שעועית לבנה*
  • * 1/2 כוס שעועית אדומה*
  • * 1/2 כוס חומוס*
  • * 5 תפוחי אדמה גדולים חצוים לשניים
  • * 3 בצלים שלמים מקולפים
  • * 1 בצל קצוץ
  • * 2 בטטות 
  • * 1 ראש שום שלם חצוי לרוחבו
  • * 1/2 ראש שום מפורק לשיניים
  • * 2 עגבניות בשלות שלמות
  • * 2 גזרים חצויים
  • *4-5 שזיפים מיובשים או כף וחצי סילאן
  • * 2 כפות רסק עגבניות
  • * 1 כפית כמון
  • *  1/2 1 כפיות פפריקה מרוקאית
  • * 1/2 כפית כורכום
  • * מלח ופלפל שחור גרוס
  • * מים
לחיטה:
  • * כוס חיטה שטופה ומסוננת היטב
  • *1/2 כפית פפריקה
  • * מלח ופלפל שחור
  • * 2 כוסות מים רותחים
  • * שקית קוקי
אופן ההכנה:

* קטניות מושרות, מורתחות ומסוננות או קפואות (סנפרוסט).

בסיר גדול וכבד, מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הירקות ומטגנים כ- 15 דקות כאשר "מנערים" את הסיר קלות מידי פעם. מוסיפים את רסק הגבניות ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקטניות ומכסים במים (כ- 5 ס"מ מעל הקטניות). מביאים לרתיחה על אש בינונית כ2 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות נוספות כאשר הסיר מכוסה. 

בשקית קוקי מערבבים היטב את החיטה עם התבלינים ומים, מחוררים בעדינות בקצה ומניחים בסיר מעל תערובת החמין.

את הסיר מעבירים לפלטת שבת או לתנור בחום 100 מעלות למשך הלילה. 

הריח כבר יגיד לכם בוקר טוב.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם