בורגול בסיסי

תוספת בורגול היא תוספת נהדרת. ראשית כי הוא טעים בזכות עצמו ללא תוספות נוספות, ושנית כי הוא סופח טעמים בצורה מרשימה. 

מצרכים:

  • 1 כף שמן קנולה / חמניות
  • 1 בצל בינוני 
  • 1 כוס בורגול גס
  • 1 1/2 כוסות מים רותחים
  • פלפל שחור 
  • מלח
אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל דק, ומטגנים בשמן עד לשקיפות. מוסיפים את הבורגול, ומטגנים קלות עד שהשמן עוטף את גרגירי הבורגול לחלוטין. 

מוסיפים את המים הרותחים, את המלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. 

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות. מערבבים בעזרת מזלג ובודקים אם נספגו כל הנוזלים. במקרה ונספגו כל הנוזלים, מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ- 5 דקות. 

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ- 5 דקות. 

בתאבון.

 

אולי יעניין אותך גם