רול צמחוני

רול מאצת נורי עם שלל ירקות מתאים כשמתחשק משהו קליל, מהיר ודיאטתי לנשנש, ואפילו להיות פתיח מרשים לארוחה.

המצרכים:

אצת נורי

נבטי חמנייה

גזר חתוך לרצועות דקות

בצל ירוק (החלק הירוק)

רצועות בצל סגול

כוסברה/ פטרוזליה 

ממרח טחינה סמיך

מחצלת לגילגול סושי - לא חובה

 

אופן ההכנה:

על מחצלת לגלגול סושי או לחילופין על משטח ישר אחר, יש להניח את אצת הנורי כשהשוליים הארוכים נמצאים בצדדים.

על השליש של האצה, הקרוב אלינו יש למרוח את הטחינה, מעל לסדר את הירקות ולגלגל את האצה בצורה אדוקה.

בסיום הגלגול, יש להרטיב את קצה האצה במעט מים ולהדק.

למען הנוחות, מומלץ לחתוך את הרול במרכזו באמצעות סכין רטוב.

בתאבון 

אולי יעניין אותך גם