לחמניות מקמח מלא

לחמניות אוריריות ורכות מ- 70% קמח מלא, שלא נופלות בטעמן מלחמניות אחרות.

המצרכים:

קילו קמח 70% קמח מלא ומנופה (ניתן להשיג ברוב רשתות המזון ובמרכולים)

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

1/2 2 כוסות מים חמימים (כוס = 250 מ"ל)

1/2 כוס שמן

כף מלח

3 כפות שמן

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר, יש לערבל, במהירות בינונית את הקמח, השמרים, הסוכר והמים עד לקבלת גוש בצק.

לאחר מכן, תוך כדי ערבול, יש להוסיף את 1/2 כוס השמן והמלח.

יש להמשיך את פעולת הלישה במיקסר למשך כ- 8 דקות.

בסיום הלישה, יש לכסות את הקערה ולהניח לבצק לתפוח.

לאחר ההתפחה, יש לחלק את הבצק לחלקים שווים ועגולים ולסדר אותם בתבנית אפייה, לכסות ולהתפיח בשנית.

בסיום ההתפחה השנייה, יש למרוח את הלחמניות במעט שמן ולפזר שומשום מעל.

הלחמניות אופים בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.

 

במקום לחמניות, ניתן לעצב שתי חלות.

בתיאבון! 

אולי יעניין אותך גם