תעשיית החלב בישראל ובעולם משקיעה מיליוני שקלים על מנת לגרום לכולם להאמין ש3 מוצרי חלב ביום חיונים מאוד לתפקוד תקין של הגוף. אך העובדות מוכיחות אחרת. צריכת מוצרים מן הצומח עשירים בסידן יעילה בעשרות מונים מצריכת סידן מן החי. 

חשיבות הסידן:

סידן הינו אחד מהיסודות החיוניים ביותר לבנייה ותפקוד גוף האדם וכלל בעלי החיים. הסידן חיוני מאוד לתפקוד מערכת השרירים ומשפיעה באופן ישיר על בריאות השיניים והעצמות. עודף של סידן עלול גם הוא לגרום לנזקים כמו בעיות נוירולוגיות או אבנים בכליות. הסידן חשוב מאוד לכלל בעלי החיים ובתוכם לבניית קונכיות ומעטפות קשיחות אצל חרקים. 

כמות הסידן המומלצת נקבעת בעיקר על פי גיל. למשל, תינוק בן חצי שנה דורש כ- 250 מ"ג סידן ואילו אדם בוגר זקוק לכ-1000 מ"ג. אנשים מבוגרים , נשים בגיל המעבר ונשים בהריון זקוקות לכמות גדולה אף יותר. (כ- 1300 מ"ג בממוצע).

מקורות לסידן בתזונה טבעונית:

מקורות לסידן בתזונה טבעונית יש בשפע. למשל:

  • חיטה מלאה
  • שיבולת שועל
  • טופו
  • סויה על מוצריה
  • אגוזים, שקדים וגרעינים
  • קטניות 
  • טחינה משומשום מלא 
  • אצות ים
  • מיץ תפוזים
  • כרוב, גזר
  • ירקות ירוקים ועוד
שילוב סידן בתזונה טבעונית:

קיים מגוון רחב של מזונות עשירים בסידן בתזונה טבעונית. הסידן בתזונה הטבעונית נספג טוב יותר וחיוני יותר לגוף לעומת סידן ממקור חי. סידן ממקור חי מלווה בכמות מלח גבוהה, כמות שומן רווי גבוהה ועוד. 

על מנת לצרוך את כמות הסידן הדרושה יש להקפיד לצרוך אותו בצורה נכונה. למשל, צריכת מזון עשיר בסידן בשילוב מזון עתיר ויטמין C או ויטמין A יגביר את ספיגת הסידן, לעומת צריכת מזון עתיר סידן בשילוב מזונות עתירים בברזל, בזרחן, ובמגנזיום.

 

 

אולי יעניין אותך גם