מתכון מושלם לרוטב עגבניות חריף

רוטב עגבניות הוא כנראה הרוטב הנפוץ ביותר. השימושים לו רבים מאוד, הוא עשיר בטעם ובויטמין C. הוא משתלב כמעט בכל מתכון, רוטב לפסטה, שקשוקה (עם טופו), רוטב לטוסט או פיצה ועוד. 

ניתן להכין רוטב בכמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא. 

מצרכים:

  • 1 ק"ג עגבניות טריות ובשלות
  • 6-7 שיני שום כתוש
  • פלפל ירוק חריף
  • כפית סוכר
  • 1/2 כף פפריקה (מתוקה או חריפה ע"פ טעם)
  • קורט כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

בסיר עם מעט שמן קר, מערבבים את השום כתוש קלות ומטגנים על אש נמוכה. 

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, ומוסיפים לשום (שום כתוש נשרף בקלות ומעניק טעם מר, חשוב להקפיד שהשום לא ישרף)

מנקים את הפלפל הירוק מגרעינים, חותכים לטבעות ומוסיפים לעגבניות

מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות. חשוב לערבב מידי פעם.

 

אולי יעניין אותך גם