קישואים ממולאים בטופו ואורז. מנה עיקרית טבעונית משביעה ומזינה במיוחד. 
תיבול נכון של מלית הקישואים יהפוך את המנה לאחת הטעימות שתאכלו. 

מצרכים:

10 קישואים עגולים וטריים

למלית:

  • 1 כוס אורז מלא מבושל כמעט באופן מלא
  • 200 גרם טופו מגורר גס או חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר מגורד
  • פלפל אדום קצוץ דק
  • ענף סלרי קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק

תבלינים:

  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל גרוס

לרוטב:

  • שמן סויה
  • 3 בצלים קצוצים
  • 2-3 שיני שום
  • 4 עגבניות בשלות מגוררות
  • מים
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף רסק עגבניות
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור על פי טעם

 

אופן ההכנה:

מילוי:

מערבבים את התבלינים היטב ומוסיפים להם את הטופו המגורר ומניחים בצד כשעה לפחות

במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים פלפל אדום ומטגנים קלות.

בקערה, מערבבים את כל מצרכי המלית היטב כולל הסויה והאורז. ומניחים בצד לנוח

רוטב:

בסיר רחב, מטגנים בצל קצוץ בשמן עד להזהבה. מוסיפים לבסוף את השום, את העגבניות ואת התבלינים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים רותחים עד לחצי גובה הסיר ומרתיחים. 

לקישואים העגולים חותכים את ה"כובע", ובעזרת כף מרוקנים היטב ומשאירים שכבה של כ1 ס"מ. ממלאים את הקישואים במלית, ומניחים בסיר בשכבה אחת. בעזרת כף, ממלאים מעט רוטב בקישואים הממולאים ומכסים ב"בכובעי" הקישואים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה על אשר בינונית. כאשר הרוטב מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות. 

 

 

אולי יעניין אותך גם