קונפיטורת תפוחי עץ מעולה

קונפיטורת תפוחי עץ עסיסית, פתרון נפלא למריחה על פרוסת לחם, כמילוי לעוגה וגם סתם כנשנוש מתוק. 

במיוחד לראש השנה - קונפיטורת תפוחי עץ אותה ניתן לצרף לאיגרת שנה טובה למכרים אהובים.

מצרכים:

  • 1 ק"ג תפוחי עץ
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3-4 פרחי ציפורן
  • מיץ מ1/3 לימון
אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לפלחים

בעזרת סכין חדה נוטלים את הגלעינים  

מכניסים את פרוסות התפוחים לסיר ומוסיפים סוכר, סוכר וניל, וציפורן

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון

מבשלים על אש נמוכה עד לצמצום מלא של הנוזלים וקבלת מרקם וברק ריבתי משגע.

 

את הריבה ניתן לאחסן במקרר כשנה, לכן מומלץ להכין כמות גדולה מראש.

 

אולי יעניין אותך גם