לביבות תפוחי אדמה נימוחות אפויות

חנוכה מתקרב ובא, ומה בריא יותר מסופגניה אך עדיין מסמל את החג? לביבה חמה ומתוקה! לביבת תפוחי אדמה רכה וטעימה במיוחד. וכל כך קלה להכנה. והכי כיף, שזה ללא טיגון. גם קל יותר להכנה וגם בריא יותר. 

מצרכים:

  • 1 בצל בינוני
  • 4 תפוחי אדמה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:

מגרדים את הבצל בפומפיה וסוחטים מנוזלים

מרתיחים את תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את הבצל ואת התבלינים. 

יוצרים כדורים בגודל אחיד, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים קלות בעזרת כף היד. 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. כשהלביבות מזהיבות הופכים אותם לצד שני עד להזהבה. 

אולי יעניין אותך גם