קונפיטורת דובדבנים עסיסית

ראש השנה בפתח, ומה מפנק וטעים יותר מקונפיטורה עסיסית ואיכותית תוצרת בית? קונפיטורת דובדבנים מנצחת לראש השנה המתאימה לכל ימות השנה

מצרכים:

  • 1 ק"ג דובדבנים שטופים היטב ונטולי גרעין
  • 4 כוסות סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • מקל קינמון
  • תפוח עץ קלוף וחצוי נטול גלעינים
  • 1 1/2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את הדובדבנים, סוכר, סוכר וניל ומקל הקינמון. מערבבים היטב ומניחים בצד לכ60 דקות. (מטרת ההשהרייה היא מיזוג הטעמים). 

כעבור כשעה, מוסיפים את תפוח העץ החצוי לסיר ומחממים את התערובת על אש נמוכה לכ 20 דקות. מומלץ להקפיד ולערבב מידי 3-4 דקות. 

מוסיפים את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון, ומבשלים על אש בינונית כ- 40-50 דקות עד צמצום הנוזלים. 

יש לערבב את הקונפיטורה באופן קבוע בכל תהליך הבישול

מוציאים את חצאי התפוח בתם הבישול

את קונפיטורת הדובדבנים המעולה, מאחסנים בצנצנת זכוכית נקייה לחלוטין במקרר. ניתן לשמור כשנה.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם