קונפיטורת שזיפים ביתית מפנקת

כולם אוהבים קונפיטורה ביתית. וכולם עוד יותר אוהבים קונפיטורת שזיפים ביתית. כל כך קל להכנה והתוצאות מעולות, שתמיד כדאי להכין כמות כפולה ולחלק לאהובים בצנצנות מעוטרות סרט משובץ. ראש השנה בפתח - פתרון מצוין כתוספת לאגרת שנה טובה.

מצרכים:

  • 14-15 שזיפים קשים וטריים
  • 4.5 כוסות סוכר לבן
  • תפוח עץ 
  • מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:

שוטפים היטב את השזיפים ומייבשים

חותכים לקוביות או פלחים בגודל הרצוי  ונוטלים את הגלעינים

שמים בסיר עם סוכר ומרתיחים על אש בינונית כ- 10 דקות. מקפידים לערבב בעדינות מידי דקה

מקלפים את התפוח וחוצים ל- 2 ומכניסים לסיר

מנמיכים את האש ומוסיפים את הלימון

מבשלים כשעה וחצי ומקפידים להוציא את הקצף המצטבר 

חשוב לערבב כל כמה דקות על מנת למנוע שריפת תחתית הקונפיטורה

מוציאים את חצאי התפוח ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר

מעבירים לצנצנות נקיות, מעוכרות ואטומות. 

ניתן לאחסן כשנה במקרר או יותר במקרה ולא פותחים את הצנצנת

 

אולי יעניין אותך גם