מאפינס תפוז וקינמון

כולם אוהבים מאפינס. יש שאוהבים את ה"מאפין טופ" ויש שאוהבים מאפין עם קרם. מתכון פשוט וטעים של מאפינס תפוזים וקינמון טבעוני. אף אחד לא ירגיש.. 

מצרכים:

1 1/2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חלב סויה לא ממותק

1/4 כפית קינמון

2 כפות גרידת תפוז

1/2 כוס שמן קנולה

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כפית תמצית וניל איכותית

קרם תפוזים לעיטור:

1 כף סוכר

2-3 כפיות מיץ תפוזים

פודינג וניל

קצפת צימחית

1/2 כוס חלב סויה

אופן ההכנה:

הכנת המאפינס:

מערבבים היטב בקערה את המצרכים היבשים, בקערה נפרדת מערבבים היטב את החומרים הרטובים.

מערבבים את 2 הקערות בכמה שפחות ערבוב על לקבלת תערובת אחידה. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה. 

מחממים תנור ל- 80 מעלות.

משמנים מעט את תבנית השקעים או את עטרות הנייר. ממלאים בבלילה, ומכניסים לתנור לכ- 15-18 דקות עד שהמאפינס זהובים ויפים. מוציאים מהתנור לצינון.

בינתיים מכינים את קרם התפוזים. 

הכנת קרם תפוזים:

מקציפים שמנת צמחית עם חלב סויה ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מערבבים מיץ תפוזים עם כף סוכר היטב ומוסיפים באיטיות ובתנועות עטיפה בקרם.

את הקרם שומרים בקירור עד להגשה. מזלפים קרם על המאפינס ומגישים.

 

 

אולי יעניין אותך גם