עוגת סולת ושקדים טבעונית

עוגת סולת ושקדים היא מהמטעמים המתוקים המתאימים ביותר ליד הקפה או סתם כקינוח מתוק בתם הארוחה.

מצרכים:

בסיס:

  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות חומץ
  • 500 גרם קמח מלא
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • מעט מלח

לעוגה:

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס רסק תפוחים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

לציפוי:

  • 1 כוס שקדים פרוסים דק
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ מלימון 1
אופן ההכנה:

בסיס:

לערבב את על המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק מידי. 

מרדדים את הבצק ופורסים על תבנית משומנת היטב. מחוררים מעט בעזרת מזלג, ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות. 

עוגה:

מערבבים היטב את השמן עם הסוכר. מוסיפים את כל המצרכים הרטובים. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המצרכים היבשים. מאחדים בין התערובות בכמה שפחות ערבוב. מעבירים את הבלילה לבסיס העוגה האפוי, ומכניסים לתנור לכ- 35-40 דקות נוספות.

ציפוי:

מצננים את העוגה, מפזרים מעל את פרוסות השקדים. מערבבים סוכר עם מים רותחים עד להמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים מיץ לימון ושופכים מעל העוגה.

אולי יעניין אותך גם