מטבוחה מעולה

כולם אוהבים מטבוחה. לא משנה אם חריפה או מתוקה, מטבוחה זה טעים. ניתן להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהפשיר. טעים במיוחד לשלב עם חצילים או פלפלים מטוגנים, או אפילו סתם למרוח על פרוסת לחם טרייה.

מצרכים:

  • 2-3 כפות שמן
  • ראש שום מפורק וקלוף
  • 1 פלפל אדום (פלפל גמבה)
  • 2-3 פלפלים ירוקים חריפים
  • 12-15 עגבניות בשלות ועסיסיות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים שמן בסיר ומיד את שיני השום. רצוי לחצות אותם. לטגן קלות.

את הפלפל האדום, חותכים לרצועות ומוסיפים לשום

חותכים את הפלפל החריף לרצועות או קוביות ומנקים מזרעים מוסיפים לטיגון 

מערבבים קלות ומטגנים כ- 2-3 דקות.

את העגבניות (רצוי מקולפות אך לא חובה)  חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

מבשלים כ- 20 דקות (ומערבבים מידי פעם).

מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות נוספות.

 

מצננים ומורחים על לחם טרי.

טעים טעים טעים. 

 

המתכון המצ"ב הוא מתכון למטבוחה חריפה, אך ניתן להמיר את הפלפלים החריפים לפלפלים מתוקים ואת הפפריקה החריפה לפפריקה מתוקה.

אולי יעניין אותך גם